Menu Sluiten

Site Over Old Skool Sturen

SN-Truckstyling is gespecialiseerd in het verkopen van alles wat te maken heeft met uw vrachtwagen. Van interieur tot exterieur en van accessoires tot maatwerk. U kunt voor alles bij ons terecht. Bekijk onze webshop met meer dan 2500 producten.

02719690271969

More info

tags: Oldskool Truck Accessoires – Oldskool Truck Accessoires Regio Herentals – Oldskool Truck Accessoires Provincie Antwerpen – Oldskool Truck Accessoires Kopen – Oldskool Truck Accessoires Vergelijken – 

Wenst u meer info over site over old skool sturen kijk dan vlug op https://sn-truckstyling.com/ | Site Over Old Skool Sturen

Oldskool Site Over Old Skool Sturen

Introductie
Als truckrijder breng je vele uren door achter het stuur. Daarom is het belangrijk om een comfortabele en veilige werkomgeving te hebben. Een essentieel onderdeel hiervan is de stuurinrichting. In deze blogpost bespreken we de verschillende mogelijkheden voor old skool stuurinrichting en waarom dit nog steeds een populaire keuze is onder truckers.

Wat is old skool sturen?
Bij old skool sturen gaat het om de traditionele stuurinrichting met een groot stuurwiel en een mechanisch systeem. Dit in tegenstelling tot moderne stuursystemen met elektronische onderdelen en kleine stuurwielen. Voor veel truckers heeft deze klassieke stuurinrichting nog altijd de voorkeur.

Voordelen van old skool sturen
Een van de grootste voordelen van old skool sturen is de directe verbinding tussen de bestuurder en de truck. Door het mechanische systeem voel je precies wat er onder de truck gebeurt en kun je hier snel op inspelen. Dit geeft een gevoel van controle en zekerheid, wat van groot belang is tijdens lange ritten.

Daarnaast is de mechanische stuurinrichting relatief eenvoudig en goedkoop te onderhouden. Vervanging van onderdelen is vaak niet nodig en als dit wel het geval is, dan zijn de kosten lager dan bij moderne systemen. Dit maakt old skool sturen ook interessant voor truckers met een beperkt budget.

Verschillende stuurwielmaten
Bij old skool sturen is het stuurwiel van groot belang. Het bepaalt niet alleen de stuurinrichting, maar ook het uiterlijk en gevoel van de truck. Daarom zijn er verschillende stuurwielmaten verkrijgbaar, van 45 tot 60 centimeter. Welke maat je kiest, hangt af van persoonlijke voorkeur en de ruimte in de truck.

Een groter stuurwiel geeft meer controle en comfort tijdens lange ritten. Ook oogt het imposanter en kan het een nostalgisch gevoel geven. Een kleinere stuurwielmaat maakt daarentegen weer meer ruimte vrij in de cabine en kan handiger zijn bij krappe manoeuvres.

Stuuraccessoires
Naast het stuurwiel zelf zijn er ook verschillende accessoires verkrijgbaar om de stuurinrichting te optimaliseren. Denk hierbij aan stuurknoppen, stuurhoesen en stuurkappen. Deze geven niet alleen een persoonlijke touch aan het interieur van je truck, maar kunnen ook zorgen voor extra grip en comfort tijdens het sturen.

Het belang van goed onderhoud
Omdat de stuurinrichting een cruciaal onderdeel is van de truck, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Controleer regelmatig de slijtage van het stuurwiel en de bekabeling. Bij twijfel kun je altijd een monteur raadplegen. Door goed onderhoud verleng je niet alleen de levensduur van je stuurinrichting, maar zorg je ook voor een veilige werkomgeving.

Conclusie
Old skool sturen is nog altijd een populaire keuze onder truckers. De directe verbinding tussen bestuurder en truck, de lagere onderhoudskosten en de persoonlijke touch maken het tot een favoriet systeem. Met de juiste stuurwielmaat en accessoires kun je de stuurinrichting verder optimaliseren. Het belangrijkste is echter om goed te zorgen voor je stuurinrichting, zodat je altijd veilig en comfortabel op weg kunt.

Wil je meer weten over old skool sturen? Neem dan een kijkje op onze website sn-truckstyling.com/nl/truck-interieur/stuurbenodigdheden/ voor ons assortiment of neem contact op met onze klantenservice voor advies op maat. Wij helpen je graag verder!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Site over old skool sturen

!–StopPubText–>.